Почивки и екскурзии
Почивки на Сейшелските острови, Мадагаскар, Мавриций, Занзибар

Република Сейшели е островна държава, разположена на 155 острова в Индийския океан, като най-големият от тях е остров Махе. Във вътрешните райони на островите са се съхранили вечнозелени тропични гори с голямо количество ендемити, в т.ч. перестата Сейшелска палма. Островите се обитават от ендемични земноводни, гигантски слонски костенурки, птици (на остров Кусин се намира единствения птичи резерват в Индийския океан). Основният поминък на местното население са отглеждане на кокосови палми, тютюн, подправки, ефироносни растения, животновъдство, риболов, а през последните години и туризъм. Годишно островите се посещават от около 130 000 туристи.
Република Мадагаска̀р е островна държава в Индийския океан, край югоизточния бряг на Африка. Тя включва остров Мадагаскар, четвъртият по големина остров в света, както и множество малки периферни острови. На тези острови има изключително биоразнообразие и над 90% от дивия живот на Мадагаскар не се среща другаде по света. Емблематични за острова са лемурите - повече от 75 вида лемури, като 25 са открити едва през последните 10-20 години. Други уникални животни са видове прилепи, които не се срещат никъде другаде, уникални птици, красиви хамелеони и гекони, сладки риби, като сомчетата, които се продават и като декоративни аквариумни рибки.
Годишно страната се посещава от 420 хил. туристи.
Мавриций е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 км източно от Мадагаскар. Столицата е Порт Луи, а езиците, които тук се говорят са английски, френски и креолски. Бреговата ивица е 280 км и всяко едно кътче от нея е прекрасно с безкрайните ивици от бели плажове и тропически палми в комбинация с кристално чисти води.
Занзибар е полуавтономна област в рамките на Танзания, наследник на бивша държава със столица в едноименния град. Заема по-голямата част от архипелага Занзибар и включва два основни острова — Пемба и Унгуджа. Бреговата линия на Занзибар предлага някои от най-добрите плажове в света. Климатът на острова е тропически и влажен. От юни до октомври времето е перфектно за почитателите на белите плажове и нереално сините води. През лятото на Занзибар няма големи разлики в температурите през деня и през нощта, нито проливни дъждове.


Почивка на Сейшелските острови, 2025
Почивка на Сейшелските острови, 2025

Сейшелите - истинският рай от смайващо красиви плажове, кристална вода, тропическа растителност и екзотични животни, разположен в Индийския океан, близо до остров Мадагаскар.
Директен полет от София до Махе, 7 нощувки в подбрани и проверени хотели.
Дати: 21.01.2025, 11.02.2025
Цена от: 6351 лв.

9 дни / 7 нощувки

  още