Почивки и екскурзии
Екскурзии в Грузия

Грузия е разположена между Русия и Турция, на границата между Европа и Азия, на източния бряг на Черно море. Някои я причисляват към Източна Европа. Пейзажът на Западна Грузия варира от низини, влажни гори, блата, дъждовни гори до вечни снегове и ледници, докато източната част на страната се намират дори и полубезводни равнини. Културата на Грузия се развива около литературната традиция на грузинския език и писменост в продължение на дългата история на страната. Тя става основа на силното чувство за национална идентичност, което помага на грузинците да запазят самосъзнанието си през продължителни периоди на чужда окупация и опити за асимилация. 
Грузия е загадъчна и романтична страна. Тук Язон открива Златното руно, а Прометей бива прикован на планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, тук по бреговете на река Терек е живяло безстрашното племе на амазонките. В Грузия ще откриете смесица от култури, чудновати места и прекрасна природа. Най-актрaктивните места са древната столица на Грузия - Мцхета; пещерния град Уплистсикхе и Кутаиси - сърцето на грузинската култура.
Малцина навярно знаят, че Армения и Грузия са двете държави, които първи приемат официално християнството в самото начало на ІV в. Към християнската вяра грузинският народ започнал да се приобщава още от първите дни на апостолската проповед. Според преданието, когато апостолите хвърляли жребий, кой къде да се отправи на проповед, Грузия се паднала в дела на Пресвета Богородица. И до ден днешен Грузия се счита за избраница на Божията майка, която е и покровителка на страната.