Почивки и екскурзии
Екскурзии и почивки в Италия

Италия е призната кралица на европейския туризъм и типична средиземноморска красавица. Тя е една от най-младите държави в Европа и в същото време - люлка на европейската цивилизация. Италия е разположена на Апенинския полуостров и континенталните области непосредствено на север от него, приблизително до главния вододел на Алпите, както и на Сицилия, Сардиния и редица по-малки острови. Бреговата линия на Италия е дълга цели 7455 км, но нито един италианец не знае даже приблизително броя на плажовете в тази страна. Затова пък всеки местен жител е сигурен, че живее в страната на дълголетниците, а слабият пол е по-силен: средната продължителност на живота на италианската signora е 84 години. Италия старее, но продължава да е по детски жизнерадостна. Обяснението е просто: морето, планините, средиземноморският въздух и стотиците термални източници са неизчерпаем природен "акумулатор" на здраве и дълголетие.

Остров Сицилия - от А до Я
Остров Сицилия - от А до Я

Сицилия е красив остров, който може да предложи на туристите всичко за една пълноценна почивка или опознавателна екскурзия. Прекрасните плажове, историческите забележителности от няколко епохи, средиземноморската кухня и отличителната архитектура са само малка част от богатствата на тази италианска перла, чиито брегове се мият от водите на Тиренско, Йонийско и Средиземно море.
Директен полет от София с включени посещения на Сирука и Ното, Модика и Рагуза, Агридженто и Мазара дел Вало, Палермо и Монреале, Чефалу и Месина, Етна и Таормина и още...

Топ цена: от 1534 лева
8 дни / 7 нощувки с полупансион


08.10.2023; 15.10.2023

  още 


Почивка в Римини
Почивка в Римини

Римини е утвърдена дестинация за морски отдих, където пълноценно може да се насладите на топлата италианска атмосфера. Римини е известен с невероятния си 15-километров пясъчен плаж с фин и златист пясък. Предлагаме Ви хотел "Vittoria" 4* разположен на комуникативно място в Ричоне, само на 50 м. от златистата плажна ивица със ситен пясък и непосредствено до спирка на градски транспорт. Условията в хотела напълно удовлетворяват очакванията на туристите - уютни и светли стаи, разнообразна храна и винаги в изобилие, любезен и усмихнат персонал, който топло посреща българските туристи.
София – Болоня – София
9 дни, обогатен полупансион
Почивка със самолет, екскурзии до Венеция, Флоренция, Болоня, Равена!

 


Екскурзии и почивки в Италия


  още 


Чудесата на Южна Италия
Чудесата на Южна Италия

София – Неапол – Помпей – Дворецът "Казерта" – Неапол – Капри – Неапол – Соренто – Амалфи – Неапол – Бари – Остуни – Лече – Бари – Матера – Алберобело – Бари – Неапол – София
 


Екскурзии и почивки в Италия


  още 


Почивка в Пулия, Италия
Почивка в Пулия, Италия

Плажове, окъпани от слънчевите лъчи, в комбинация със стилен хотел, облагодетелстван от спокойствието и зеленината на вилната зона на Кампомарино ди Маруджо.
Полудневна екскурзия до Матера. Възможност за посещение на Бари, Алберобело, Монополи, Остуни, Мартина Франка, Галиполи, Песколюзе,  Санта Мария ди Леука, Лече, Отранто.

Екскурзии и почивки в Италия


  още