Анталия и Кападокия - Земя на феномени

Галерия
 • Анталия

  Анталия
 • Кападокия

  Кападокия
 • Кападокия

  Кападокия
 • Кападокия

  Кападокия
 • Кападокия

  Кападокия
 • Кападокия, скалните църкви

  Кападокия, скалните църкви
 • Кападокия

  Кападокия
 • Кападокия

  Кападокия
 • Кападокия

  Кападокия
 • Кападокия

  Кападокия

Варна – Анталия – Сиде – Анталия – Кония – Кападокия – Анталия – Варна
Топ цена: 310 EUR
8 дни, полупансион
Екскурзия със самолет и автобус, тръгване от летище Варна, потвърдени дати:
17.04.2019;  24.04.2019; 01.05.2019;
25.09.2019; 02.10.2019; 09.10.2019; 16.10.2019; 23.10.2019; 30.10.2019; 06.11.2019

 


Програма

Ден 1
Варна - Анталия

Излитане от Варна за Анталия с директен чартърен полет номер 8Q938 в 19:30 ч. от летище Варна. Кацане на летището в Анталия в 21:30 ч. Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
Анталия - Сиде - 75 km

Закуска. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден Вие ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130г.пр.н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. По време на тази екскурзия Вие ще посетите град Боазкент и неговите квартали, където по удивителен начин се съчетават археологически паметници (античен театър, акведукт, крепост) и живота на съвременното турско село. Месните занаятчии ще Ви предложат турски изделия, ръчно направени. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 3
Анталия - Кония - Кападокия - 460 km

След закуска отпътуване за Кападокия. Този път ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър до Коня, бивша столица на империята на Селджуките. Кония – това е «зеления оазис», където прекрасните с красотата си растения и реки създават неповторима успокоителна атмосфера. По време на тази екскурзия Вие ще можете да посетите една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Мавлана Руми е основател на мистичния суфически орден на «въртящите се дервиши»,чийто танц е божествена молитва хипнотизираща медитация. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 4
Кападокия

Кападокия - “Страната на красивите коне” един музей на открито, включен в списъка на Юнеско за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а около 5 век човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.Кападокия – това , преди всичко, са мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, неръкотворни « магически кули». За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още «лунен ландшафт». Ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на Юнеско. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Също така ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Вечерта ще имате възможност при желание да вземете участие в удивителна кападокийска вечеря, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци с корем (срещу допълнително заплащане на място –  с включени , напитки и програма). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Кападокия

След закуска отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии срязващи помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Посещение на долината Зелве – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края Вие ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ние ще Ви покажем всички стадии на производство и ще имате възможност да си закупите. Също така при желание от Ваша страна, ще ви бъде предложена Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане). Вие ще можете от «птичи поглед» да разгледате неповторимата красота на това място, а вечерта можете да участвате в мистична церемония, наречена «въртящи се дервиши» със хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните каравани – сарай.(срещу допълнително заплащане на място). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Кападокия - Анталия - 460 km

След закуска Вие ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър към Средиземноморското крайбрежие. По пътя ще посетите селджуски керван – сарай по Пътя на коприната. Големите строежи с разкошно украсени врати създава образа на крепост от източните приказки. Настаняване в хотел 4* в региона на Анталия.

Ден 7
Анталия

Този ден ще ви предложим едни от най-интересните исторически екскурзии. Екскурзия до Демре, Мира и Кекова – на тази екскурзия ще посетите древния град Мира, основан през 5 в.пр.н.е., ще видите скалните гробници от епохата на Ликийския съюз, римски театър и ще посетите църквата, където е погребан Свети Николай Чудотворец. Също така ще Ви разкажат за чудни свети места (срещу допълнително заплащане на място –  с включен обяд). Екскурзия до Сиде и Манавгат – на тази екскурзия ще посетите античния град Сиде, водопада в Манавгат, джамията Кюлие (Kulliye) в Манавгат както ще имате почивка за плаж и ще се повозите на яхта (срещу допълнително заплащане на място – с включен обяд) Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Анталия - Варна

Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за Варна с директен чартърен полет номер 8Q937 в 16:40 ч. Пристигане във Варна в 18:40 ч. Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

17.04.2019

ПОТВЪРДЕНА ДАТА ограничени места €333.00
24.04.2019
ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места €341.00
01.05.2019
ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места €354.00
25.09.2019
ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места €399.00
02.10.2019
ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места €354.00
09.10.2019
ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места €334.00
16.10.2019
ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места €354.00
23.10.2019
ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места €341.00
30.10.2019
ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места €333.00
06.11.2019
ПОТВЪРДЕНА ДАТА има места €318.00

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет за директен чартърен полет - Варна - Анталия - Варна на авиокомпания Onur Air
Летищни такси
Багаж - 7 кг. Ръчен и 20 кг. чекиран
Транспорт с лицензиран автобус
4 нощувки в Анталия в избрания от вас пакет на база закуска и вечеря
3 нощувки в Кападокия в избрания от вас пакет на база закуска и вечеря
Екскурзионната програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език
Екскурзоводско обслужване в Анталия
Медицинска застраховка при пътуване в чужбина на ЗК "Уника Живот" АД с лимит на отговорност 5000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходите от личен характер
Черната църква в Гьореме - 8 турски лири
Входни такси на музеите в Кападокия (подземния град и открития музей Гьореме), Подземния град Каймаклъ (35 TL), скалните църкви в Гьореме (45 TL) и Учхисар (5 TL), Мавзолея на Мевляна (5 TL); кервансарай "Sultanhan" (5 TL)
Вечеря в традиционен ресторант в Кападокия с богата фолклорна програма (с включена вечеря, напитки и програма) - 25 евро (заявява се и се заплаща на място)
Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия - 165 евро (цената на място е възможно да е по-висока при наличие на свободни места))
Еднодневна екскурзия до древния град Мира ( с включен обяд) - 60 евро  (заявява се и се заплаща на място)
Мистична церемония с дервиши - 20 евро (заявява се и се заплаща на място)
Екскурзия до Сиде и Манавгат -  ( с включен обяд) - 40 евро (заявява се и се заплаща на място)
Премиум пакет - хотел 5*
Всички услуги предложени по желание
Бакшиши на екскурзовода и шофьора 15 евро на човек  за целия престой
Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)

НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

17.04.2019 г.

Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €333
Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €333
Стандарт пакет - хотел 4* Допълнително легло в двойна стая €333
Стандарт пакет - хотел 4* Единична стая €425
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €380
Премиум пакет - хотел 5* Допълнително легло в двойна стая €380
Премиум пакет - хотел 5* Единична стая €467

24.04.2019 г.

Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €341
Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €341
Стандарт пакет - хотел 4* Допълнително легло в двойна стая €341
Стандарт пакет - хотел 4* Единична стая €433
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €394
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €394
Премиум пакет - хотел 5* Допълнително легло в двойна стая €394
Премиум пакет - хотел 5* Единична стая €483

01.05.2019 г.

Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €354
Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €354
Стандарт пакет - хотел 4* Допълнително легло в двойна стая €354
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €407
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €407
Премиум пакет - хотел 5* Допълнително легло в двойна стая €407
Премиум пакет - хотел 5* Единична стая €496

25.09.2019 г.

Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €399
Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €399
Стандарт пакет - хотел 4* Допълнително легло в двойна стая €399
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €423
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €423
Премиум пакет - хотел 5* Допълнително легло в двойна стая €423
Премиум пакет - хотел 5* Единична стая €526

02.10.2019 г.

Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €354
Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €354
Стандарт пакет - хотел 4* Допълнително легло в двойна стая €354
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €407
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €407
Премиум пакет - хотел 5* Единична стая €502

09.10.2019 г.

Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €334
Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €334
Стандарт пакет - хотел 4* Допълнително легло в двойна стая €334
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €387
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €387
Премиум пакет - хотел 5* Единична стая €482

16.10.2019 г.

Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €354
Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €354
Стандарт пакет - хотел 4* Допълнително легло в двойна стая €354
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €407
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €407
Премиум пакет - хотел 5* Единична стая €502

23.10.2019 г.

Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €341
Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €341
Стандарт пакет - хотел 4* Допълнително легло в двойна стая €341

30.10.2019 г.

Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €333
Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €333
Стандарт пакет - хотел 4* Допълнително легло в двойна стая €333
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €380
Премиум пакет - хотел 5* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €380

06.11.2019 г.

Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) €318
Стандарт пакет - хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €318
Стандарт пакет - хотел 4* Допълнително легло в двойна стая €318


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия - ( с включена такса резервация) €165.00
Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпанията начисли такава) €0.00


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Начин на плащане: 50 % депозит при записване, доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

!!!Пътуването се провежда при минимум 12 записани туристи.