Чудесата на Северозападна България

Подарете си една чудесна пролетна разходка - екскурзия до най-интересните и забележителни кътчета на малко познатата Северозападна България!
Автобусна екскурзия 3 дни/2 нощувки с тръгване от Свети Влас, Несебър и Бургас!
Ще пътуваме по маршрут: Несебър - Бургас - В. Търново - Карлуково - Враца - Берковица - Белоградчик - Видин - Козлодуй - Оряхово - Плевен - Крушуна - В. Търново - Бургас
Забележителности: Пещерата "Очите на Бога", Лопушански манстир, Чипровски манастир, Белоградчишките скали, Бабини Видини кули, Козлодуй, Крушунски водопади...
Екскурзията се организира по заявка!

ПРОГРАМА
1 ден

5:30 тръгване от Сл. Бряг/Несебър, 6:00 тръгване от Бургас
Пътуваме по маршрут В. Търново – Карлуково – Мездра – Враца – Берковица ( 510 км)
По пътя спираме (ок. 8:30) и се черкуваме в Килифаревския манастир „Рождество Богородично”, основан ок. 1350 г  от отшелникът исихаст Теодосий.
Близо до Бог – пещерата Проходна
Проходна е една от най-известните и леснодостъпни пещери в България. Намира се на 2 км от с. Карлуково. Проходна е естествено осветена от огромните входове и от естествените отвори в тавана - “окна”. Именно “окната” правят пещерата уникална. Разположени едно до друго, с еднаква бадемовидна форма, окната удивително приличат на огромни очи, които сякаш се взират в посетителите. Неслучайно местното население ги нарича “Очите на Господ”.
Берковица
Малкият град е перла в полите на балкана, която ще ни предложи отдих, спокойствие, чист въздух и неповторима природа. Ето и кратък списък със задължителните за посещения културни и природни обекти: Етнографския музей, Къща- музей Иван Вазов, Часовниковата кула, Парк с миниатюри – в музея на открито могат да бъдат видени 10 миниатюри-макети на архитектурни и други забележителни обекти. Всички миниатюри са с височина 1 м. и са изработени от полимербетон със смоли.
Настаняване в  хотел.
По желание може да бъде организирана празнична вечеря.
2 ден
7:30 закуска и отпътуване към гр. Белоградчик. По пътя спираме за посещение на Лопушанския манстир и  Чипровския манстир, възникнали по време на Второто Българско Царство.
Белоградчишки скали – уникален природен феномен и Белоградчишка крепост
Белоградчишките скали са извайвани от природата в продължение на повече от 200 млн. години. Червеникавият им оттенък се дължи на съдържанието на железен окис. Те са разнообразни по форма и големина скални творби, издигащи се на повече от 100 м височина.
Сред гънките на Белоградчишките скали древните римляни построили укрепление, което било използвано по-късно и от българи, и от османци – Белоградчишката крепост.
Посещение с водач.
Около 16:00 пристигаме в гр. Видин и започваме обиколката на града с посещение на крепостта Баба Вида. Минаваме покрай Турския конак "Колука", Джамията на Осман Пазвантоглу, Мавзолея на Антим І, Катедрала "Св. В. М. Димитър" , Синагогата
Настаняване в хотел. Време за разходка по крайбрежния булевард.  По желание може да бъде организирана вечеря в корабчето –ресторант „Дунавъ”.
3 ден
7:30 закуска и отпътуване към Крушунските водопади. Кратка спирка на Козлодуйски бряг. Около 12:30 започва разходката ни из Деветашкото плато и Крушунските водопади – едно от най-живописните  и красиви кътчета в България.
Около 15:30 се отправяме по обратния път към Бургас. Ако времето позволява, можем да посетим Преображенския манастир край В. Търново.
Цена: 175 лв на човек в двойна
Доплащане за единична стая: 25 лева
В  цената се включва: транспорт с комфортен автобус, екскурзоводско обслужване, 2 нощувки със закуски в хотели 3 звезди, туристическа застраховка, беседи в посещаваните обекти.
Входните такси за посещението на обектите (където има) не са включени в цената и се заплащат на място.
!!! NB  Носете си удобни спортни обувки, вода и суха храна за обяд по пътя.

За информация и резервации се обадете на 0888 338 314 или пишете на tsch@mbox.contact.bg
Галерия
синагогата, Видин
Крушунски водопади
Кораб Радецки
Радецки
кораб Радецки
синагогата, Видин
Баба Вида
река Дунав, изглед от крепостта
Крепост Баба Вида
Белоградчишки скали
Крепост Белоградчик
Чипровски манастир
Чипровски манастир
Лопушански манастир
Лопушански манастир
Лопушански манастир
Берковица
пещера Проходна
пещера Проходна
Килифаревски манастир
Белоградчишките скали
Очите на Бога
пещера Проходна
къща-музей Ивана Вазов
Берковица
Синагогата, Видин
Лопушански манастир