Светите места в Израел 2017


Поклонение в Йерусалим, “Божи гроб”,  Назарет, река Йордан,  Витлеем - Елат (Йордания) - 7 дни
Поклонническо пътуване на 29.03.2017.
Водач  на групата е български православен свещеник!
Програма

1 ден (29.03.2017 –сряда)
20:00 часа сборен пункт - летище София в зала „заминаващи”. Излитане в  22:15 часа от  терминал 2 на летище София с полет София – Тел Авив на Израелската Aвиокомпания “Ел Ал”. В 00:40 часа на 30.03.2017 - кацане на летище Бен Гурион  в Тел Авив. Нощувка в гр. Витлеем. Нощувка /1/.

2 ден  - 30.03.2016 г. (четвъртък)
Закуска. В 9:00 ч. отпътуване от гр. Витлеем за гр. Йерихон. Поклонение в Планината на Христовите изкушения. Разглеждане разкопките на древния град Йерихон. Посещение в църквата на Захея. Поклонение в Манастира на Св. Герасим Йордански където се намира чудотворната икона на Св. Богородица Млекопитателница. Отпътуване за гр. Тиберий. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /2/.

3 ден - 31.03.2016 г. (петък)
Закуска в 8:00 ч. Посещение на река Йордан, в чиито води е кръстен Господ Иисус Христос. Потапяне в река Йордан и водосвет. Поклонение в православния храм  “Преображение Господне”, намиращ се на планината Тавор. Преди обяд - отпътуване за красивия православен храм Капернаум, разположен на брега на Галилейското море, и  посещение на Табха – мястото на благословението  на петте хляба и двете риби, с които по чудо са нахранени 5 000 души. Пътуване до Планината на блаженствата, където ще се прочете „Св. Евангелие”  за блаженствата. Поклонение в православния храм “Св. Апостоли” в гр. Капернаум, разположен недалеч от къщата на Св. Апостол Петър, където Господ Иисус Христос е призовал светите апостоли на проповед. В следобедните часове - разходка с корабче по Галилейското езеро. Прибиране в хотела,  вечеря  и нощувка. /3/

4 ден – 01.04.2016  г. (събота)
Закуска в 08.00 ч.  . Отпътуване за град Назарет, където ще разгледаме базиликата „Благовещение”, параклиса на Св. Архангел Гавраил с кладенеца на Св. Дева Мария, пещерата, в която е живяла Божията майка и католическата катедрала. В късния следобед - отпътуване за Кана Галилейска и поклонение в православната „Сватбена” църква, където Господ Иисус Христос направил първото от своите чудеса, а именно превръщането на водата във вино. Отпътуване за гр. Хайфа, - поклонение в пещерата на  Св. Пророк Илия и разглеждане на едни от най- красивите  градини в света - Бахайските градини. Отпътуване за гр. Елат. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /4/.

5 ден - 02.04.2016 г. (неделя)
Закуска в 08.00 ч. Разходка с лодка с прозрачно дъно в Червено море. Разглеждане на крайбрежните корали, разноцветни риби и други морски видове, живеещи само в Червено море. Отпътуване за Йерусалим. По пътя спирка на Мъртво море.Настаняване в хотел в градa. Вечеря и  нощувка /5/.

6 ден  03.04.2017 г. (понеделник)
Закуска в 08.00 ч. Посещение на църквата на Рождество Христово в град Витлеем.Отпътуване за Йерусалим.  Разглеждане на стария гр. Йерусалим – поклонение по “Виа Долороза” - пътя на Христовите страдания, водещ до Гроба Господен. Поклонение пред Голгота и Божи гроб. Посещение на храма „Рождество Богородично”, в пещерата, където се е родила Божията Майка, Елеонската планина (Възнесение Господне). Поклонение в Гетсиманската градина (гроба на Божията майка). Посещение на Йерусалимската патриаршия и среща с представители на патриаршията (закупуване на пасаван за хаджийство).Настаняване в хотел в Йерусалим. Вечеря и нощувка /6/.

7 ден 04.04.2017 г. (вторник)
Закуска в 08:00 ч. Отпътуване за Ейн Карем , мястото, където се е родил Св Йоан Кръстител. Отпътуване за гр. Лида, поклонение в църквата на православния гръцки манастир, където се намира гробът на Св. Великомъченик Георги. Трансфер до летище „Бен Гурион” в Тел Авив и отпътуване за София в 18:30 ч. с полет на Израелската Авиокомпания „Ел Ал”.  Кацане на летище София в 21:15 ч.


Допълнително в програмата ще бъде организирано:
• Молитвено участие в Света Литургия на Божи Гроб, в една от вечерите в гр. Йерусалим с възможност за изповед и Свето причастие, литургията започва в 23:00 часа (придвижването е с такси, за което се заплаща допълнително около 8 долара)
Издаване на пасаван за Хаджийство от Патриаршията – 7 долара .
• Потапяне във водите на река Йордан, за некръстените – възможност за Свето Кръщение.
☼Средни месечни температури в Израел     15 – 20°.

ЦЕНА: 1 670 лв.

Цената включва:
• Самолетен билет София – Тел Авив – София; 6 закуски и 6 вечери; 6 нощувки в стаи с две  и три легла в хотели три и четири звезди
От тях : 2 нощувки в гр. Тиберий; 2 нощувки в гр. Йерусалим, 1 нощувка в гр. Витлеем, 1 нощувка в гр. Елат.
• екскурзовод на български език, пътуване с луксозен автобус с местен шофьор от израелския туроператор
• медицинска застраховка
• водач на групата е български православен свещеник
Цената не включва:
• Летищни такси – към датата на полета около 120 €,
• Пасаван за хаджийство – 7$ или  5€, 
• Кораб в Галилейско море – 5$
• Бакшиши за шофьора в Израел по 2 $ на ден.
Необходими документи при записване:
- ксерокопие на първа страница на валиден задграничен паспорт, най-малко 6 месеца преди изтичането му
- деца до 18 години, пътуват с декларация от родителите си
- първоначална вноска: 400 лева в деня на записване; останалата сума се доплаща до 30 дни преди отпътуване.

Необходим брой участници за осъществяване на поклонението: 30 човека.
Туроператорът се задължава при не набран достатъчен брой участници да уведоми потребителите в срок до 20 дни преди отпътуването.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти

 


Галерия